Okruhová škola 2022: Mičánek Motorsport opět otevírá kurz pro budoucí závodní jezdce

Okruhová škola 2022: Mičánek Motorsport opět otevírá kurz pro budoucí závodní jezdce

08/03/2022

Závodní sezonu 2022 tradičně odstartuje tým Mičánek Motorsport okruhovou závodní školou. Škola je ideální přípravou pro budoucí závodní jezdce a zároveň i první příležitostí k testování pro ty současné. Okruhová škola se koná od 18. do 20. března na Masarykově okruhu.

Pod vedením Jiřího Mičánka seniora, mnohonásobného mistra republiky, získají účastníci veškeré informace potřebné pro získání národní licence na okruhový sport.

Kurz se dělí na teoretickou a praktickou část. „Osnovy respektují požadavky české Federace automobilového sportu, účastníky čeká zaškolení do sportovních řádů a technických předpisů, ale i metodika přípravy na závody a samozřejmě základy první pomoci,“ vypočítává Jiří Mičánek s tím, že část výuky je pro všechny uchazeče spojená, část pak probíhá s maximálně individuálním přístupem.

S instruktorem si uchazeči rozeberou jednotlivé průjezdy zatáčkami, varianty „suchá stopa, mokrá stopa, bojová stopa“, chování na trati při signalizaci vlajkami, ukázku rozboru dat z telemetrie, detailní rozbor jednotlivých druhů startů a další.

„Cílem praxe je především osvojení základních závodních návyků, umět správně reagovat na vlajkovou signalizaci a dokázat včas reagovat na mimořádné situace, které při závodech mohou nastat,“ upřesňuje pětadvacetinásobný československý šampion Mičánek.
Na závěr kurzu absolvují účastníci teoretickou zkoušku formou testu, po které následuje praktická část na dráze, kde se posuzuje chování jezdců na trati, reakce na vlajkovou signalizaci a další dovednosti.

Úspěšní absolventi získají na konci kurzu diplom o ukončení kurzu, se kterým lze po absolvování nezbytných úředních formalit získat národní licenci vydávanou Autoklubem ČR.

Kontakty pro přihlášení:
info@micanekmotorsport.cz,
+420 602 771716